Tilbake til aktuelt

Gjensidig verdiskapning

8. juni 23

Kilde som næringslivsaktør og med hjerte for Innlandet, har knyttet til seg mange av de største klubbene innen lokal idrett som samarbeidspartner.

Bak fra venstre: Pål-Jan Stokke (Atlungstad Golf), Joakim Furulund (HamKam), Hilde Pram Sveum (Atlungstad Golf), Jan-Kåre Hjelmseth (Storhamar Håndball Elite), Sigve Ødegård (Storhamar Hockey), Kalle Björkman (Elverum Håndball). Foran fra venstre: Frederik Garshol (HamKam), Kim Skogheim (Storhamar Hockey), Kai Arne Aspeli (Storhamar Håndball Elite).

Gjennom vårt partnersamarbeid med Storhamar Håndball, Storhamar Hockey, HamKam, Elverum Håndball og Atlungstad Golf gir vi hverandre verdi i form av å bygge regionen, bistå rundt felles bærekraft, være en motor for synlighet og styrke på tvers og - bygge hverandre opp, forteller kommunikasjons- og partner­ansvarlig i Kilde, Magretha Musland.

Vi samlet våre største partnere innen lokal idrett til en prat over en kaffekopp for å se nærmere på hva det betyr at næringsliv og idrett drar i samme retning gjennom et solid partnerskap.

– Det er flott og viktig at de store aktørene i lokalt næringsliv ser verdien i å samarbeide med oss, forteller Pål-Jan Stokke, daglig leder i Atlungstad Golf.

– Med Kilde får vi alt vi trenger av tjenester, bistand, leveranse og kompetanse på ett og samme sted med ett kontaktpunkt, og vi kan gi gode avtaler tilbake gjennom våre tilbud. Vinn vinn. Administrasjonsansvarlig hos Atlungstad Golf, Hilde Pram Sveum, kjenner stolthet over å ha Kilde med på laget.

– Et samarbeid med så store aktører viser bare hvor seriøse vi er og at vi tar våre medlemmer og drift på alvor. Dette gir en stolthetsfølelse ovenfor arbeidsplassen vår som gjør at vi satser stort og at vi ønsker

å lykkes med det vi holder på med. Jeg håper og tror at vi klarer å få til mye bra sammen i fremtiden!

Et partnersamarbeid i endring

Frederik Garshol, markedskonsulent i HamKam, nikker og skyter inn at sponsorsamarbeid slik vi kjenner det fra tidligere har endret form.

– I tidligere år så har mye av dette ­samarbeidet handlet om å betale en sum med penger til en klubb for å få logoen sin opp på veggen og billigere billetter til kamper og arrangementer. Og det er fint det, for noen er jo fortsatt dette det viktigste, men utviklingen har vist at vi kan dra nytte av hverandre gjennom mye større ambisjoner enn det. Nå handler det mer om å utnytte hverandres ressurser.

Nye medieflater, nye mediestrategier og et utvidet syn på eget samfunns- og sosiale ansvar har gitt partnersamarbeid mellom næringsliv og idrett ny form, ny mening og nye muligheter.

– Med kick-back, felles arrangementer, nye flater til disposisjon, felles digitale plattformer, arenaer for nettverksbygging, kompetansedeling og fordelaktige avtaler på tvers, så er vi viktige støttespillere for hverandre som skaper gjensidig verdi på en helt ny måte både med tanke på publikumsbesøk, merkevarebygging, nettverksbygging, synlighet og økonomi for å nevne noe, forteller Frederik videre.

Magretha Musland, kommunikasjons- og partneransvarlig i Kilde, ser stor verdi i et partnersamarbeid med lokale idrettsklubber.

Motoren Hamar Arbeiderblad

Kim Skogheim, markedskontakt i Storhamar Hockey, vil spesielt trekke frem Hamar Arbeiderblad som en viktig motor for ­entusiasme rundt idretten i regionen.

– Hamar Arbeiderblad har tatt en stor og viktig posisjon som lokal støttespiller, og løfter frem idrettslagene våre, skaper engasjement og er opptatt av å vise og fortelle folket hvor unike vi faktisk er her i regionen som har så mange topplag å heie på. Hamar Arbeiderblad hjelper oss til å forstå hvor spesielt dette faktisk er og bygger oppunder en felles supporterkultur som handler om stolthet for lagene våre – både i form av topp- og breddeidrett. Hamar Arbeiderblad er rett og slett en veldig viktig motor for idretten i regionen! Kollega Sigve Ødegård, markedskontakt i Storhamar Hockey, skyter inn.

– Jeg vil gi ros både til Kilde og til partnerengasjementet generelt i regionen her. Det er mye goodwill og støtte og et ønske om å løfte hverandre. Det er viktig å se på oss i idretten som en arena for mye som er bra. Vi åpner dørene, vi legger til rette – også er det litt opp til hver enkelt partner å utnytte dette på sin måte. Bruk arrangementene våre, knytt til dere profilene våre og vær til stede, oppfordrer Sigve.

Med Elverum inkludert

Markeds- og salgsansvarlig i Elverum Håndball, Kalle Bjørkman, ser på Elverum Håndball som en utvidet del av Hamarregionen fordi samarbeidet er tett mellom klubbene gjennom blant annet viktige samlende felles samarbeidspartnere, som Kilde.

– Jeg er glad i Hamar og alt rundt, og jeg er glad for at flere enn meg tenker at det er bedre å være sterke sammen som region, fremfor å sloss for smulene.

– Det at fyrtårn som Kilde vil være en av våre partnere, er et viktig statement for oss i Elverum. Det gjør oss inkludert i et verdifullt fellesskap. Jeg tenker det er viktig at vi legger til rette for et engasjement der jeg fra Elverum Håndball drar til Briskeby for å se fotball, eller til CC Amfi for å se hockey – og at de gjør det samme. Vi får til mest sammen – og vi vinner sammen! Det er viktig at samarbeidspartnere evner å se på tvers av lag, idretter og geografi, og det er av stor verdi for oss at Kilde ser utover egen by når de knytter til seg partnere ved å vise omverdenen at vi finnes, på lik linje med klubbene i Hamar. Samarbeidspartnere som Kilde gir oss muligheten til å forene idrettene gjennom en proff og solid støttespiller, og det har vi godt utbytte av, forteller Kalle videre.

– Ja, vi må unne hverandre, vi må skape en unne-kultur, bedyrer Frederik.

Partneravtaler samler, forener og styrker

– Partnere som Kilde samler og forener oss, forteller Kai Arne Aspeli, markedsansvarlig i Storhamar Håndball Elite. – Dette åpner viktige samtaler, skaper nettverk og gjør oss sterke sammen ved å gi oss muligheten til å lære av hverandre. Ingen av oss hadde klart å bygge idrettsregionen Innlandet alene, på hver vår tue, forteller han videre.

– Dessuten er det betryggende å ha en såpass stor og solid støttespiller som Kilde i ryggen også basert på den økonomiske støtten dette samarbeidet innebærer for oss, forteller markedssjef i Storhamar Håndball Elite, Jan Kåre Hjelmseth. – Et godt samarbeid handler om deling av ressurser og det må stilles krav begge veier på en måte som gir merverdi for alle parter. Man kan jobbe både kreativt og strategisk med et partnersamarbeid, men det må hele tiden være basert på et felles mål. Her er Kilde proffe, forteller han videre.