Tilbake til aktuelt

HA søker sjefredaktør

14. juni 24

Er du en ambisiøs, faglig sterk og inspirerende medieleder? Vi søker sjefredaktør og daglig leder til Hamar Arbeiderblad

Tilgang til lokale nyheter, hendelser, kultur og idrett er med på å skape identitet, samhold og bevissthet i et lokalsamfunn. Hamar Arbeiderblad skal være den foretrukne informasjonskanalen for hele Hamar-regionen, uavhengig av plattform. Vi skal sette nye temaer og spørsmål på dagsorden og synliggjøre lokalt næringsliv. Vi er derfor på jakt etter en sjefredaktør som evner å skape positivt engasjement rundt Hamarregionens viktigste avis. Jobben krever solid redaksjonell ledererfaring og god forståelse for digitalt utviklingsarbeid.


Som ansvarlig redaktør i Hamar Arbeiderblad setter du alltid leseren først, og bruker innsikt og analyse for å sørge for at avisa endrer seg i takt med leserne og samfunnet. Ansvarlig redaktør må ha god forståelse for pressens etiske rammeverk, og evne å forvalte den publisistiske plattformen ved å være en garantist for at avisen ivaretar sin saklighet og relevans. Rett kandidat kombinerer redaksjonell og kommersiell teft med solid gjennomføringskraft.


For å lykkes i stillingen er det avgjørende at du er en inspirerende og samlende leder som evner å utvikle velfungerende team. Du er engasjert, nysgjerrig, lærevillig og utviklingsorientert.

Ansvaret som daglig leder innebefatter at du er en del av konsernledelsen og ansvarlig for media-delen av konsernet. Du fungerer som styreleder for Stangeavisa og Lokalavisa Trysil Engerdal, som begge har egne redaktører. Konsernet er i vekst og utvikling og det er etablert et godt og sterkt partnerskap med Amedia gjennom bruk av oppdatert nyhetsteknologi og analysesystemer.


Ønskede kvalifikasjoner:

  • Dokumenterte resultater fra å lede et redaksjonelt miljø
  • Dokumenterte evner til å gjennomføre redaksjonell innholdsutvikling
  • Relevant høyere utdanning, f.eks. fra journalistikk, kommunikasjon eller statsvitenskap
  • Solid forståelse for medieutvikling og digitalisering
  • God forretningsforståelse og kommersielt tankesett
  • Gode samarbeidsevner, både internt og eksternt

Sjefredaktør rapporterer til styreleder i Hamar Arbeiderblad.


Vi vet at mangfold bidrar til bedre resultater og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.


Ta gjerne en uforpliktende prat med våre rådgivere i Hodejegerne; Åsta Braathen, tlf.: 989 01 025, eller Anette M. Vincendeau, tlf.: 975 37 455.

Søk på stillingen her.


Søknadsfrist: 22. august 2024