Tilbake til aktuelt

Jubel for årets julegave fra Hamar Media

21. desember 21

Denne julen ønsket Hamar Media å gi årets julegave som en donasjon til en organisasjon, og etter en avstemming blant de ansatte falt valget på Barnas Stasjon Hamar.

Miljøterapeut Eli Bøhmer har nok å gjøre før jul, blant annet skal gaver til 130 barn gjøres klare til henting og utsendelse.

En sjekk på 50 000 kroner ble overrakt rett før jul:

– Dette betyr utrolig mye for det arbeidet vi gjør, dere må hilse alle som jobber hos dere og si tusen takk, sier en strålende glad Eli Bøhmer da vi er innom for å overrekke gaven. Hun jobber som miljøterapeut, og er en av sju ansatte som hver dag gir et tilbud til familiene som av ulike årsaker tar kontakt med Barnas Stasjon.

Det er Blå Kors som drifter Barnas Stasjon rundt om i Norge, hvor fokuset er å sikre barn en god utvikling, og styrke foreldrene med kompetanse. Barnas Stasjon på Hamar har eksistert i 11 år, og de siste par årene har de holdt til i koselige lokaler med stor hage i Grønnegata 134, på andre siden av veien for Hamar Fengsel.

Hva er Barnas Stasjon?

– Målet vårt er å gi en helhetlig støtte til familier som befinner seg i sårbare livssituasjoner, og som har barn i alderen 0-12 år. Vi skal være et lavterskeltilbud, men samtidig har vi sterk faglig kompetanse. Barnas Stasjon tilbyr blant annet foreldreveiledning, måltider, gruppetilbud og ulike kurs, og alle som deltar får et tilpasset opplegg etter familiens behov, forteller Eli Bøhmer. Akkurat nå er det rundt 90 familier brukere av Barnas Stasjon på Hamar.

Stor aktivitet

Eli Bøhmer kan fortelle at de blant annet har en populær aktivitetsgruppe hver onsdag, der de lager middag ute og er på tur sammen gjennom hele året.

– I forbindelse med ferier arrangerer vi også ulike turer og aktiviteter for familiene som bruker oss, forklarer Eli Bøhmer. Hver dag mellom 10 og 14 er det dessuten åpent hus med felles lunsj for de som vil ta turen innom.

– Pengene vi får fra dere vil bli brukt til på ulike aktiviteter og opplegg her på huset, og er et kjærkomment tilskudd som kommer familiene som bruker Barnas Stasjon her på Hamar til gode, smiler Eli Bøhmer.


Julegaver til 130 barn


Når vi er innom noen dager før jul er lokalene fylt opp med små og store julegaver som skal ut til godt over 100 barn knyttet til Barnas Stasjon.

– Vi samarbeider blant annet med Gavetreet på CC Hamar og kirkene i byen slik at vi i år kan gi barna to gaver hver, et ønske og en overraskelse. Dette er en veldig givende jobb, ikke bare i desember, men gjennom hele året, avslutter Eli Bøhmer.

Vil du lese mer om Barnas Stasjon kan gjøre det her: https://www.blakors.no/barnas-stasjon/