Tilbake til aktuelt

Stangeavisa – superlokal suksess

6. februar 23

Siden 2004 har Stangeavisa skrevet om smått og stort i Stange kommune, til stor glede for innbyggerne i kommunen, og ikke minst utflytta stangesokninger som gjerne vil følge med på hva som skjer der de kommer fra.

Tar pulsen på Stange: Redaksjonen i Stangeavisa (foto: Fortell Innholdsbyrå)

Redaktør og grunnlegger av Stangeavisa, Lars Kristian Seierstad, forteller at grunntanken med avisa har vært lik hele veien. – Vi skal alltid være superlokale, alt vi skriver om skal ha en tilknytning til Stange.


Tar pulsen på Stange

Innad i Stange kommune finner vi alt fra små bygdesamfunn, som Åsbygda og Espa, til mer tettbygde strøk som Ottestad og Stangebyen. Alle har sin identitet og sine kjennetegn som det gjelder å ta på alvor som lokalavis. For journalistene i Stangeavisa handler det nettopp om å ta folk på alvor, uansett hvor de bor, hva de driver med, og hvilke holdninger de har.

– Vi har en spennende og givende jobb, for skal man si noe felles om Stange så er det at her bor det veldig mye trivelige folk, jordnære mennesker med stor omsorg for hverandre, og et stort engasjement for det som skjer lokalt, sier Lars Kristian Seierstad.Øker stadig

Stangeavisa kommer som papiravis hver torsdag, og er alltid oppdatert med lokale nyheter fra Stange på stangeavisa.no. Antall abonnenter øker jevnt og trutt, ikke minst er det stadig flere som tar avisa i bruk digitalt.

– Næringslivet i Stange har hele veien sett verdien av å markedsføre seg i Stangeavisa. – Det handler blant annet om at annonsene kommer i en lokal kontekst, leserne er i Stange-modus når de leser avisa og annonsene blir en naturlig del av stoffet. Folk som bor i Stange handler gjerne i Stange, og annonseringen oppleves derfor relevant for leserne, sier Lars Kristian Seierstad.

– Stort engasjement for det lokale, forteller ansvarlig redaktør Lars Kristian Seierstad i Stangeavisa (foto: Fortell Innholdsbyrå)