Tilbake til aktuelt

Tid for å si God Jul

22. desember 23

Tid for å si God Jul. Til venner. Kolleger. Familie. Til henne i butikk-kassa. Og til naboen ved postkassa.

Før vi går inn i våre lune stuer. Vi er heldige som kan det. Og det bør vi ta oss tid til å reflektere litt over.

Kanskje mer enn noen gang, er det viktig at et God Jul sies enda høyere og når enda lenger. For bortenfor lune stuer og langt unna julepyntede gater, er det bare fryktelig mørkt.

Det kriges i to kanter av verden, og millioner av uskyldige mennesker er rammet av konflikt og katastrofer. Tapene og skjebnene er ufattelige og bildene som krysser landegrensene og når frem til oss fra elendigheten er som verdens skumleste film. Eller verre.

Og midt inne i dette, forsøker noen å lyse opp i mørket, med en tro på at det går an å bety en forskjell selv når alt virker håpløst. Ut ifra mange flotte nominasjoner og en påfølgende avstemming, har Kilde i år valgt å si God Jul til Leger Uten Grenser, som av fri vilje og med et brennende engasjement, befinner seg i de mørkeste krokene der ingen vil være, og som gir medisinsk nødhjelp til de mest sårbare. Selv om det betyr å sette seg selv i fare.

25.000kr er donert på vegne av oss alle.

Leger Uten Grenser gir medisinsk og humanitær nødhjelp under de største katastrofene over hele verden. Både i krig, konflikt, naturkatastrofer, matmangel og sykdom er de på plass med flere enn 60.000 ansatte i over 70 land, og blant annet har de nå sluppet inn i Gaza. Hvert år får millioner av mennesker livreddende behandling av Leger Uten Grenser, og i tillegg jobber organisasjonen kontinuerlig med holdningsskapende arbeid mot institusjonell rasisme og diskriminering.

Når du tenner det fjerde adventslyset, på selveste juleaften, så symboliserer det fred.

Det står og skinner for seg selv, og oss som er til stede.

Og for dem som er et annet sted, langt bortenfor de lune stuene.

God Jul